previous pauseresume next

معرفی واحد بهبود تغذیه

مسئول واحد:زینب لطفی نجف آبادی

مدرک تحصیلی :لیسانس علوم تغذیه

شماره تماس:۰۳۱۵۷۴۲۴۰۰۱داخلی۲۱۷

Email:

gostareshgolpayegan@yahoo.com

این نشانی پست الکترونیک دربرابر spambot ها و هرزنامه ها محافظت می شود. برای مشاهده آن شما نیازمند فعال بودن جاواسکریپت هستید

شرح وظایف واحد بهبود تغذیه

هدف كلي واحد : (تامين حفظ و ارتقاي وضعيت تغذيه جامعه)

اهداف برنامه :

رديف

 

۱

بهبود روند رشد و وضعيت تغذيه كودكان زير ۶سال

۲

بهبود وضعيت تغذيه دانش آموزان

۳

بهبود وضعيت تغذيه مادران باردار و شيرده

۴

بهبود وضعيت تغذيه سالمندان

۵

پيشگيري و كنترل وضعيت اختلالات ناشي از كمبود يد

۶

پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود آهن و كم خوني ناشي از فقر آهن

۷

پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود ساير ريزمغذيها ( ويتامين A - D - B۲– روي و كلسيم )

۸

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع سرطان

۹

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع بيماريهاي قلبي عروقي و فشار خون

۱۰

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع ديابت

۱۱

ارتقاي فرهنگ و سواد تغذيه اي جامعه به منظور كاهش شيوع چاقي

۱۲

بهبود وضعيت تغذيه در مراكز جمعي و عمومي

۱۳

بهبود وضعيت تغذيه ميانسالان

 

انجام برنامه هاي فوق از طريق فعاليت هاي زير :

۱-اصلاح برنامه غذایی مهدهای کودک در سطح شهرستان

۲-اجرای برنامه های آموزشی در سطح شهرستان به مادران دارای کودک زیر ۶سال

 

۳- شناسايي فرهنگ و رفتارهاي غذايي جامعه و اصلاح شيوه زندگي

۴- تدوين برنامه آموزشي براي كاركنان بهداشتي درماني – كاركنان بين بخشي – دانش آموزان و معلمان

۵- تدوين برنامه آموزشي همگاني

۶- ايجاد هماهنگي با ارگان هايي كه در آموزش ارتقاء سلامت جامعه نقش دارند .

 

۷- پاش سالانه يد ادرار دانش آموزان

۸- آهن ياري در مدارس راهنمايي و دبيرستان دخترانه

۹- بازديد مشترك مدارس

۱۰- نظارت بر تغذيه دانش آموزان مدارس و ارائه مواد غذايي سالم در بوفه ها

۱۱- ارجاع مادران باردار و شيرده به واحد مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت بهبود وضعيت تغذيه

۱۲- بازديد مشترك از سراي سالمندان و اصلاح برنامه غذايي آنها

۱۳- اجراي بررسي كشوري پژوهش در وضعيت ريزمغذيها

۱۴- آموزش طريقه مصرف و نگهداري نمك يددار تصفيه شده در حيطه درون بخشي وبرون بخشي

۱۵ توزيع كيت يد سنج

۱۶- كنترل ميزان يد نمكهاي مصرفي شهرستان در سطح توزيع و مصرف

۱۷- مشاوره تغذيه و رژيم درماني جهت پيشگيري و كنترل بيماريهاي غير واگير مانند چاقي ، ديابت ، فشار خون ، هايپر ليپيدي

۱۸- برنامه ريزي و نظارت جهت اجراي صحيح تغذيه در مراكز جمعي ( مدارس شبانه روزي ، رستورانها ، زندان و ... )‌

۱۹- تشكيل كميته ها (غذا و تغذيه شهرستان و IDD)

۲۰- آموزش و بازآموزي كاركنان

۲۱- تهيه و توزيع مواد كمك آموزشي در زمينه هاي مختلف تغذيه

۲۲- همكاري و هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي به منظور ارتقاي سلامت تغذيه اي جامعه

۲۳- آموزش هاي درون بخشي و برون بخشي در زمينه مباحث مختلف تغذيه